21. Puerto Rico, Gran Canaria og San Miguel, Tenerife, Spanien

Det var dejligt vejr, da vi forlod Las Palmas. Vi ville være sejlet ad østkysten til Puerto Rico, men endte med at vælge nord- og vestkysten pga. store dønninger og næsten modvind!

Sejlads fra Las Palmas til Puerto Rico

Vi havde en skøn sejlads langs nordkysten, men vinden døde fuldstændig på vestsiden, så vi måtte have gang i motoren.

Jeg bliver aldrig træt af de klipper

 

 

 

 

 

Vi var heldige, at der var plads i Puerto Rico og Robert reserverede til os. Vi havde planlagt stegt flæsk og persillesovs på en spansk restaurant, der har specialiseret sig i dansk mad. Helle og Robert var klar og kl 20.30, satte vi os til bords til en himmerigsmundfuld. Virkelig godt lavet.

Dagen efter tog vi til Aquinequin.

Med Helle og Robert i Aquinequin

 

Det var skønt vejr og vi brugte hele dagen i byen. Om aftenen inviterede vi Helle og Robert om bord til lidt mad. Det viste sig, at det var Helle’s fødselsdag…stort tillykke herfra. Vi havde et rigtig dejligt ophold og var glade for, at vi lagde vejen forbi på vej til Tenerife.

 

 

09/12 sejlede vi 06.30 mod Tenerife, nærmere bestemt San Miguel, golfbyen, vi havde været i en gang før og som er, mildt sagt, kedelig. Vi ville have været til en anden havn, men Robert fortalte, at de ikke tog imod i weekenden, da det er skiftedag for charterbåde og der derfor er fyldt op. Vi forsøgte, at kalde dem op alligevel, da vi nærmede os, men de svarede ikke, så det blev San Miguel, igen.

Fly over San Miguel i aftenskumringen

 

 

Det var blevet søndag og jeg tog bussen til lufthavnen for at hente Lise, som skal sejle med os til 30/12. Dejligt, at få gast om bord.

 

Strandbaren i San Miguel

 

Vi gik tur langs stranden, fik en drink på den lille strandbar og hyggede os med aftensmaden.

 

 

Vi startede tidligt, 04.30 mandag,  vi havde ca 25 sømil til San Sebastian på La Gomera.

Solopgang

Vi ville gerne af sted i god tid, da der var meldt kuling senere på dagen og det var måske en lidt for hård start for vores nye gast.

Lise på første stræk med Lady K

Vi havde en fin tur, hvor vi sejlede for sejl, men var på et tidspunkt nødt til også at starte motoren. Vi var i San Sebastian 6 timer senere  og mødte i indsejlingen en tysker, der var på vej ud. Kort efter kaldte han havnen op, han kunne ikke manøvrere, motoren var gået i stykker.

 

Tysker på slæb

Hans vendte resolut Lady’en og jeg svarede tyskeren, at vi ville hjælpe ham. Han fik en tamp og vi trak ham i havn. Da han skulle til kaj overtog en gummibåd fra havnen.

Gummibåden bremser tyskeren op

 

 

 

 

Havnekontoret modtog os med store smil og tak for hjælpen………tyskeren hørte vi ikke noget til!