65. Sintra, Portugal

Søndag 26/05 tog vi bussen til Sintra. Endnu en historisk by med flere slotte. Der er fundet beviser på beboelse helt tilbage til 4000-3000 år før Kristus i form af potteskår og flinteredskaber. De nuværende byggerier startede allerede i det 12. århundrede med et kapel for Senhora da Pena.

Pena Palads

Pena Palads

Stedet har været sommerresidens for kongefamilier og andre adelige gennem 800 år og bærer præg af det i form af rigtig mange fornemme og fantasifulde byggerier med spir, tårne og andre udsmykninger.

Sintra

Sintra

Prins Ferdinand 2. begyndte byggeriet af selve paladset ovenpå det gamle kapel i 1839 og var inspireret af både tyske borge, gotiske herregårde , mauriske slotte og hans forgænger Manuel 1. ‘s pynterier. Et livsværk han blev færdig med i 1885, samme år som han døde.

Model af Pena Palads

I dag er Sintra en af Portugals største turist attraktioner og vi var, af en lokal i Cascais, blevet anbefalet at starte tidligt, for at undgå de værste køer ved billetlugen. Vi tog bussen kl 08.10, og der var allerede en pæn lang kø til bussen, der kørte op til selve paladset. Da vi først var inde i slottet, var der god plads til alle.

Det tidligere kloster i Pena Palads

Pena Palads

Det var meget varmt, men på trods af varmedisen, var der udsigt til 25. April Broen og Kristus figuren ved Lissabon. Vi kunne følge Tejo floden helt ud til havet. Vi gik en runde i paladset og bagefter i den tilstødende park, der strækker sig over et areal på 85 hektar = 850.000 m2.

Arbejdsværelse Pena Palads

Soveværelse Pena Palads

Badeværelse Pena Palads

Køkken Pena Palads

Der var mulighed for at køre rundt i parken i tuk-tuk, men vi valgte, at spadsere. Det var dejlig køligt og der var næsten ingen, der gik rundt. Vi gik på stier mellem kæmpe træer, små stenbroer og damme med meget højrøstede frøer.

Pena Park

Pena Park

Pena Park

Pena Park

Pena Park

De kongelige stalde og drivhuse er blevet vedligeholdt og hen imod udgangen af parken, er der en lagune dal, Vale dos Lagos. Der er 4 laguner og i to af dem, er der andehuse opbygget i sten. Der var svaner, ænder og gæs.

De kgl. stalde i Pena Park

De kgl. stalde i Pena Park

De kgl. stalde i Pena Park

Laguner i Pena Park

Andehus i Pena Park

Et sted i parken lå en træstamme fra et eukalyptus træ. Det blev plantet i anledning af Kong Ferdinand’s bryllup i 1869 og væltede i 2010. Da havde det nået en højde af 42 m og en omkreds på 9 m.

Eukaluptus træet i Pena Park

I Sintra kan man besøge 5 slotte og en maurisk ruin. Vi kunne se ruinen fra paladset, men da vi var færdige med det og parken, havde vi fået kultur nok for en dag.

Den mauriske Borg

Den mauriske Borg

Den mauriske Borg

Vi fandt en restaurant og fik en tiltrængt frokost, inden turen gik tilbage til Cascais.

Sintra

Sintra vægudsmykning i kakler