20. Las Palmas, Gran Canaria, Spanien

En af grundede til, at vi igen er i Las Palmas er, at vi bestilte nye lanterner i Danmark. Intet problem, vi fik den helt nøjagtige adresse på havnekontoret og vi tjekkede post hver dag i……..3 uger! I løbet af de 3 uger havde vi talt med det danske UPS, det spanske UPS og et ukendt antal chauffører, ansat ved UPS! Vi kunne ikke få gjort det klart for chaufførerne, at vi IKKE havde et kontor om bord, men at det var på HAVNEkontoret, de skulle aflevere pakken. UPS……

Fragtcentralen syd for Las Palmas

Til sidst kapitulerede vi, lejede en bil og kørte til fragtcentralen for selv at afhente pakken.

Vor længe ventede pakke

Og med det rigtige indhold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var blevet 01/12 og da vi nu havde en bil, ville vi benytte lejligheden til at besøge Finka La Laja, som vi havde fået anbefalet af en polsk pige, der også var på dykker kursus. Vi inviterede Anita og Kurt med og havde en pragtfuld dag med rigtig mange spændende oplevelser.

Den nordlige udforskning af Gran Canaria i lejebil

 

Google maps blev tændt, men den sendte os ind i landet, i stedet for ad kystvejen. Det tog så ca 3 x så lang tid, men vi havde en fantastisk smuk tur med nogle nervepirrende hårnålesving.

Skøn natur

Meget smalle og stejle hårnålesving

 

 

 

 

 

 

 

Vin kælder på Finkaen

La Valle dalen øst for Agaete

Vi så appelsinlunde, papayatræer, citrontræer, masser af vinranker og kaffebuske.

Kaffe bønner

Papaya træ

Druer

Appelsin lund

 

Vi fik smagsprøver på ost, brød, kage, kaffe og vin. Alt dette til den nette sum af 6 euro/person=45 kr. Dette inkluderede så også en guide, der viste os rundt og fortalte om stedet og avlen og fik os til at gætte på alle de krydderurter, vi også kom forbi.

 

 

Vi fik at vide, at kaffebusken gror og giver bønner hele året. Derfor skal de håndplukkes, for at sætte et nyt skud.

Kaffe bønner

“Frugten” skal have fjernet 4 lag skaller, før man er inde ved selve kaffebønnen.

4 trin før man når ind til selve kaffe bønnen

 

Dette foregik tidligere også ved håndkraft, men i dag bruges en el drevet kværn.

Kaffe

 

 

 

Stenen, som gården er opkaldt efter og bygget omkring

 

 

Miljø på vingården

 

 

 

 

Vi havde en rigtig god tur og på vej hjem besluttede vi, at vise Anita og Kurt en af vores favorit ankerpladser, nemlig Puerto de La Nieves.

Anita og Kurt, julestemning i shorts

Her var de også kommet i julestemning.

Billeder af “Dedo de Dios” før og efter stormen

 

 

 

 

 

Jeg fik et billede af “Dedo de Dios”, som den så ud , før den skyllede i havet i en storm.

 

 

Vi var blevet sultne og spiste på en af fiskerestauranterne på havnefronten. En helt igennem vellykket dag, som dog ikke var slut endnu.

Om aftenen skulle vi til skandinavisk aften på “Sailor’s Bay”, arrangeret af fastboende Kirsten. Vi valgte dog, at tage kystvejen hjem og var hjemme på ½ time!

Udsigt over nord Gran Canaria

Der var desværre ikke plads til os på “Sailor’s Bay”, så vi gik til en anden restaurant og fik en drink sammen med Kirsten….vi var de eneste danskere, der var mødt op!

Inden vi forlod Las Palmas, nåede Hans at få 2 dyk, som “udlært” og det er virkelig spændende. Desværre havde han ikke kamera med, men det glemmer han ikke næste gang.

 

Vi gik også længere nordpå i byen, end vi har været tidligere. Det var blevet december og der var pyntet til jul alle steder, meget mærkeligt, når vi går rundt i 20-25 graders varme!

Las Canteres badestrand

 

Vi fik set byens store juletræ og der var anlagt en skøjtebane ved siden af det store indkøbscenter, hvor spaniere trodsede kulden og forsøgte sig på isen.

Byens juletræ, lavet af kunstgræs

 

 

 

 

 

Kongres centeret i Las Palmas

 

 

Vi forlod Las Palmas 07/12 og sejlede til Puerto Rico, hvor vi ville hilse på Helle og Robert i Tornado, inden vi skulle videre til Tenerife for at hente Lise.