63. Silves, Portugal

Da vi kørte med toget fra Faro lufthavn, kørte vi gennem Silves, som ligger en station fra Paschal. Vi blev enige om, en dag at besøge byen og det gjorde vi 4/5.

Det var en varm dag med strålende sol og vi skulle gå ca 20 min fra stationen til byens centrum, men det var det hele værd. Byen ligger i en frugtbar dal med hvide huse og ovenover knejser Algarves største borg, Castelo de Silves.

Silves

Silves

Byen var muslimernes hovedstad og derfor truet også truet af de kristne. I 1189 kom 50 skibe med 10.000 korstogskrigere fra Danmark og de Frisiske Øer. De erobrede byen, dræbte indbyggerne og jævnede byen med jorden, men borgen blev stående og blev inden længe igen muslimsk.

Vi spadserede over Arade floden for at komme ind i den gamle by og broen vi gik på, Ponte Velha, stammer fra korsfarernes tid. 

Ponte Velha

Arade floden

Spadsereturen gennem byen gav os indtryk af en by i forfald, men det skulle også være en by med rekordhøj arbejdsløshed.

Byens museum er en fremstilling af byens historie. I forbindelse med arkæologiske udgravninger, fandt man en brønd fra maurernes tid, Almohad Cistern well, og besluttede, at bygge museet omkring brønden. 

Almohad Cistern

Almohad Cistern

Almohad Cistern

Vi så krukker, mønter, smykker og meget andet, noget dateret helt tilbage til romertiden. Et rigtig spændende museum.

Silves museum

Silves museum

Silves museum

Nellike revolutionen

Fra museets tag kunne vi se direkte ned i flere storkereder, hvor ungerne prøvede vingerne af, uden dog at forlade reden.

Herfra gik vi videre til borgen, som er kæmpestor, 12.000 m2. De ældste områder er dateret til det 10. århundrede, men den er bygget om og renoveret mange gange siden. der er en skøn udsigt over dalen og mange af murene inde i borgen er flot bevaret.

Castelo de Silves

Castelo de Silves

Castelo de Silves

Castelo de Silves

Specielt er der et stort vandreservoir, man mener er bygget omkring 1189. Det kunne rumme 1.300.000 liter og forsyne 1200 mennesker med vand i et år. I dag er der en udstilling om lossens liv i et reservat ved Silves. Den Iberiske los er næsten uddød og derfor blev det besluttet at lave et reservat, hvor der blev udsat 16 los doneret af et lignende reservat i spanien. 

Nedgangen til vandreservoiret

Dagen i Silves sluttede vi af med et overdådigt måltid med skaldyr. Nok det bedste skaldyrs måltid, vi nogensinde har fået. En dejlig afslutning på en spændende dag.

Klar til krabber…..

….og mange andre lækre ting.